Publikováno: 25.03.2019 17:37

Ceny vítězům 21.  ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2019 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí byly ve středu 20. 3. 2019 předány při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Jihočeského kraje, který se na pořádání akce podílel. Ceny předal soutěžícím krajský radní Antonín Krák.
V kategorii SMART CITY A NEJLEPŠÍ ELEKTRONICKÁ SLUŽBA zvítězil Jindřichův Hradec, NEJLEPŠÍ WEBOVOU STRÁNKU OBCE má Lodhéřov a NEJLEPŠÍ WEBOVOU STRÁNKU MĚSTA Volyně.
Dvacátého prvního ročníku soutěže Zlatý erb se zúčastnily obce a města z celé ČR. Celkově se letos opět zapojilo všech 14 krajů České republiky. Do soutěže bylo přihlášeno 435 projektů včetně soutěžících o Cenu ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci.  V Jihočeském kraji bylo přihlášeno 32 projektů včetně 9 turistických prezentací, kdy 4 postoupily do celostátního finále.
„Elektronika a webové portály se staly nedílnou součástí komunikace obcí a měst s občany a jsem velice rád, že jsou čím dál lepší. Dokonce i malé obce jsou schopny udělat krásné a nápadité aplikace, což se ukazuje právě díky této soutěži,“ uvedl Krák s tím, že se tu lidé dozvědí například ordinační hodiny lékaře, kdy se bude konat jednání zastupitelstva či svoz komunálního odpadu. Zároveň se tu mají možnost prezentovat i různé spolky. Od hasičů až po třeba ochotníky. A významnou roli hrají samozřejmě také v oblasti turistického ruchu, kdy se tu návštěvníci mohou seznámit například s nabídkou místních pamětihodností nebo sítí cyklostezek,“ dodal krajský radní.

Ocenění v kategirii: SMART CITY A NEJLEPŠÍ ELEKTRONICKÁ SLUŽBA
3. místo:     Sezimovo Ústí: SMS info kanál
http://www.sezimovo-usti.cz/mestsky-urad-sms-kanal#posun
2. místo:     Sezimovo Ústí: Zastupitelstvo – zvukové záznamy ve formátu MP3
http://www.sezimovo-usti.cz/zastupitelstvo-mesta-usneseni zapisy&podmenu=zastmenu
1. místo:     Jindřichův Hradec: Hlášení závad
https://www.jh.cz/hlaseni-zavad

Ocenění v kategorii: NEJLEPŠÍ WEBOVÁ STRÁNKA OBCE
3. Místo:     Žár https://www.obeczar.cz
2. Místo:     Staré Město pod Landštejnem http://staremestopl.cz
1. Místo:     Lodhéřov https://www.lodherov.cz

Ocenění v kategorii: NEJLEPŠÍ WEBOVÁ STRÁNKA MĚSTA
3. místo:     Tábor http://www.taborcz.eu
2. místo:     Prachatice http://www.prachatice.eu
1. místo:     Volyně https://www.volyne.eu
Do celostátního kola postupují město Volyně, obec Lodhéřov a Jindřichův Hradec s elektronickou službou. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni na konferenci ISSS 1. dubna 2019 v Hradci Králové.

Foto a text: Jihočeský kraj


banner

Sledujte nás