Publikováno: 25.09.2018 16:02

V sobotu 22. září uspořádala Diakonie Rolnička ve spolupráci se 42. mechanizovaným praporem a Rozběháme Česko 2. ročník dobročinného závodu Dobroběh. Výtěžek běhu ve výši 143 tisíc Kč je určen na činnost dobrovolnického centra Rolničky.

Start i cíl závodů byl v prostoru kempu TJ Spartak Soběslav u řeky Lužnice. Pro účastníky bylo připraveno několik tras – kromě klasického běhu na 6,7 km i army trasa se 13 překážkami na 6,5 km, pěší trasa na 9,3 km a půlkilometrová dětská klasická i army trasa.

Máme z výsledku závodu velkou radost, protože nás svým během či chůzí podpořilo celkem 487 dospělých i dětí. Veškeré náklady na pořádání Dobroběhu se nám podařilo uhradit z příspěvků sponzorů, celý výtěžek můžeme tedy použít ve prospěch našeho dobrovolnického centra,“ říká Lída Pokorná z Diakonie Rolnička.

Dobroběhu se zúčastnilo celkem 270 běžců na klasické i army trase, 98 dětí na dětských běžeckých trasách a 110 chodců na pěší trase. Z výtěžku akce tvoří 94 700 Kč startovné běžců i chodců a zbytek je výtěžek z prodeje na místě.

„Výtěžek Dobroběhu nám umožní i nadále pokračovat ve vyhledávání, školení a vedení dobrovolníků z řad středoškolských a vysokoškolských studentů. Ti pak pomáhají dětem i dospělým s mentálním a kombinovaným postižením,“ říká Renata Štaubrová, koordinátorka dobrovolnického centra Rolničky.

„Náš velký dík patří všem, kdo nám s pořádáním akce pomohli – ať již jsou to vojáci ze 42. mechanizovaného praporu, lidé z Rozběháme Česko či mnoho dobrovolníků. Děkujeme samozřejmě i všem, kdo konání Dobroběhu podpořili finančním či věcným darem, takže veškerý výtěžek akce můžeme použít ve prospěch Rolničky,“ dodává Lída Pokorná.

Foto: Jitka Procházková


banner

Sledujte nás