Publikováno: 13.01.2019 12:14

Skupina Lake Malawi vydala 7. ledna nový singl Friend of a Friend. Hlavním motivem písně je přátelství a zamyšlení nad tím, jak se lidé poznávají díky svým přátelům a známým.

Opakující se fráze z refrénu: „Friend of a friend of a friend...." představuje stále větší propojení mezi lidmi. Dnes už se každý člověk prostřednictvím svých přátel a přátel jejich přátel může dostat prakticky ke komukoliv na světě. „Nedávno jsme s kapelou nahráli cover k písni Joan Osborne „One Of Us" a díky sdílení našich přátel se naše verze už za pár hodin dostala přímo až k autorovi originálu. To mě baví!" říká frontman kapely Lake Malawi, Albert Černý.

Teď chtějí Lake Malawi předat poselství písně Friend of a Friend desítkám milionů diváků a přátel Eurovize z celého světa. Skupina již postoupila do užšího výběru národního kola a v následujících týdnech bude usilovat o přízeň českých fanoušků, kteří společně s mezinárodní porotou vyberou jednoho českého reprezentanta pro semifinále Eurovize 2019, které se koná v květnu v Izraeli.
 
Každý pár lidí, ať už jsou spolu jako partneři, nebo přátelé by se nikdy nemuseli potkat, kdyby nebylo nějakého třetího člověka ~ spojovacího článku, který je představil nebo dal dohromady. Například já bych nikdy nemusel natrefit na Báru (Podzimkovou), kdyby si nás oba nepozvala Tereza Maxová na Teribear. Stejně tak kdyby nebylo bývalého bubeníka Charlie Straight Pavla, nikdy bych nepoznal kluky, se kterými teď hraji v Lake Malawi. A přestože už jsou dnes pro mě Pavel i Tereza Maxová spíše jen „friend of a friend", tak právě oni byli tím zásadním spojovacím článkem, který změnil můj život." dodává k příběhu písně svou osobní zkušenost její autor a zpěvák Albert Černý.
 
Díky písni Friend of a Friend dostává nový rozměr i logo kapely. Známá vlnovka „~" v písni Friend of a Friend symbolizuje právě takový spojovací článek a vazbu mezi přáteli.
Na skladbě, která svým retro zvukem odkazuje na 80. léta, se autorsky i produkčně podíleli Albert Černý, polský producent Mikolaj Trybulec a Jan Steinsdoerfer, klávesista kapely Chinaski. Vznikla v rámci songwriting campu SongwritingCZ.
 
Lake Malawi jsou česká indie-popová kapela původem z Třince. Skupinu založil Albert Černý v září 2013 a hrají ve složení Albert Černý (zpěv, kytara, klávesy), Jeroným Šubrt (baskytara, klávesy), Pavel Palát (kytara) a Antonín Hrabal (bicí). První EP s názvem We Are Making Love Again vydali roce 2015, o dva roky později vyšlo debutové album Surrounded by Light. Lake Malawi vystoupili i na britském festivalu The Great Escape a bodovali např. v hitparádě Audition Poll na Amazing Radiu. Kapely si během jejího působení na hudební scéně všiml i management světových kapel jako Thirty Seconds to Mars (2014), MIKA (2016) i The Kooks (2017), a Lake Malawi tak dostali příležitost představit svou tvorbu jako jejich předkapela.

 


banner

Sledujte nás