Publikováno: 15.04.2019 12:02

V nové výstavní expozici UMĚNÍ ŽÍT BMW v Galerii Mariánská kasárna České Budějovice, se můžete od 19. 4. 2019 ponořit do světa rychlých aut a vůně motorů prostřednictvím realistických modelů aut značky BMW.

Díky vášnivému sběrateli Davidu Čermákovi, uznávanému galeristovi Miroslavu Houškovi z Galerie 1 a generálnímu partnerovi Robert Bosch můžete shlédnout bezmála 200 modelů v měřítku 1:18 nejzajímavějších kousků vozidel z dob historie i současné výroby. Součástí sbírky je i kompletní unikátní soubor 17 modelů ATR CAR, doplněný grafikami autorů, na kterou byli v průběhu posledních čtyřiceti let osloveni nejvýznamnější umělci současného moderního umění, jako jsou Alexander Calder, Frank Stella, David Hockney, Andy Warhol,Jeff Koons, Roy Lichtenstein, Ernst Fuchs a další.

Výstava je doplněna obsáhlou sbírkou dobových plakátů, katalogů, odznaků a takovými perličkami, jako jsou kolo F1 nebo gum ze závodů DTM. Na výstavě je k vidění také designový nábytek z motorů a kol BMW, kolekce grafik výtvarníků, kteří pracovali na Art Cars ( Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Erns Fuchs a dalších).

Interiéry galerie jsou doplněny obrazy moderního umění.
Modely jsou umístěné ve třiceti prosklených vitrínách.

Zajímavou a poučnou výstavu můžete navštívit až do 23. 6. 2019 v Galerii Mariánská, Pražská třída 1, České Budějovice.

Napsala: Dagmar Adlerová / www.colormedia.cz


banner

Sledujte nás